Ako to všetko začalo
Ako to všetko začalo
História
Začiatkom roka 2008 sme sa začali zaoberať myšlienkou predávať čokoládu ako darčeky s personalizáciou loga pre rôznu firemnú klientelu. Mali sme záujem nakupovať čokoládu od slovenských výrobcov a tú baliť do obalov vyrobených podľa želania zákazníka. Narazili sme však na problém. Kvalita čokolády nezodpovedala našim predstavám. Nebolo sa čomu čudovať. V tom čase nebolo na Slovensku veľa producentov a skúsenosti s manufaktúrnou výrobou boli malé. Nastala pre nás úplne nová situácia. Nechceli sme sa vzdať nášho zámeru. Bola len jedna cesta, a to vyrábať si vlastnú čokoládu. Jedine tak sme mohli mať dosah na kvalitu.
Na začiatku bez skúsenosti, ale s odhodlaním
Nemali sme žiadne skúsenosti, len odhodlanie vyrábať naozaj kvalitnú čokoládu. Zháňali sme informácie, možnosti, ako na to, skrátka niekoho, kto by nás zasvätil do tajov výroby čokolády. Mali sme šťastie. Narazili sme na belgického producenta čokolády Callebaut, ktorého sme naším zanietením zaujali natoľko, že nám umožnil zúčastniť sa školení o výrobe čokolády v akadémiách v Belgicku a v Poľsku. Za tieto naše prvé dotyky s čokoládou, ktoré nás naozaj bavili, im patrí veľké ďakujem.
Naberali sme cenné skúsenosti
V priebehu niekoľkých rokov sme získavali základné, no v tom čase o to cennejšie informácie o výrobe čokolády. Bolo už len na nás osvojiť si zručnosti ako správne pracovať s čokoládou. Experimentovali sme, kombinovali, vyvíjali. Stálo nás to mnoho úsilia. Bolo to náročné, ale napriek tomu zábavné. Postupom času sme sa dopracovali k vlastným receptúram a zostavili ponuku vlastných produktov. Prišiel čas predstaviť sa svetu.
Svoje zručnosti preveril na súťaži WCM East Europe
Rok 2011 sme zasvätili príprave na dovtedy pre nás najväčšiu previerku vedomostí a zručností pri práci s čokoládou. Zúčastnili sme sa súťaže World Chocolate Master East Europe. V priebehu ôsmich hodín bolo treba vyrobiť čokoládovú sochu, 120 ks praliniek a dve torty. Na čokoládovej soche vysokej minimálne 110 cm malo byť použitých čo najviac techník spracovania čokolády bez použitia akýchkoľvek podporných materiálov. Tá moja mala 120 cm a vážila 13 kg, a na jej postavenie som potreboval 4 hodiny. Po netrpezlivom čakaní na hodnotenie porotcov konečne oznámili výsledky. Ocitli sme sa medzi ocenenými. Druhé miesto na tejto prestížnej súťaži nám ukázalo, že napredujeme a ideme tým správnym smerom.
Kombinácia remeselnej zručnosti s modernou technológiou
V posledných rokoch sme investovali a našu remeselnú zručnosť sme zosúladili s najmodernejšími technológiami. To nám pomáha vyrábať jedinečné produkty vysokej kvality rýchlo a spoľahlivo. Po úspešnom rozbehu výroby sa k nám pridali naše deti Dominik a Lucka. Dominik od začiatku naberal skúsenosti vo výrobe čokolády a postupne sa tak prepracoval na pozíciu čokolatiér junior. Lucka je veľký milovník čokolády s neskutočne citlivým jazýčkom. Ovláda umenie degustácie a so svojím zmyslom pre detail nám pomáha vyladiť každý jeden produkt. Obaja sú veľkí pomocníci pri tvorbe nových produktov.